Bázis logo

Body: 

 

Iskolánk testvériskolai kapcsolata:

Iskolánk testvériskolája az aradi Csiky Gergely Főgimnázium 2001 óta.

 2005-ben iskolánk meghívást kapott a Csiky Gergely iskolacsoporttól, melynek az volt a célja, hogy az intézmény valamennyi magyar és erdélyi testvériskolája megismerje egymást. Intézményünk 4 fős tanári küldöttséggel vett részt a találkozón.

             2006-ban 6 aradi diák és egy kísérőtanár látogatott Hódmezővásárhelyre és részt vettek iskolaestünkön.

             2006 decemberében a Csiki Napok alkalmával meghirdetett ,,IN MEMORIAM SÜTŐ ANDRÁS” című pályázaton iskolánk is részt vett. Két diák és három tanár utazott Aradra és mutatta be az elkészített pályázatot.

             2007-ben újabb pedagógus és gyermekdelegáció vett részt a Csiky Napokon. A testvériskoláknak hirdettek pályázatot, melynek témája az iskolák környezeti nevelési programja volt. Az iskolánk tanulói az első díjat vehették át az általuk összeállított albumért, valamint a Power Point bemutatóért.

                A ,,Határtalanul! Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek” című pályázat keretében 2012 óta minden évben Erdélybe utaznak a hetedik osztályos diákok és kísérőtanáraik. Utazásaink során minden alkalommal ellátogattunk Aradra is, testvériskolánkba, ahol mindig nagy szeretettel fogadtak bennünket. Közös programokon ismerkedtünk, bemutattuk iskoláinkat és elültettük a barátság fáit az iskola parkjában. Nagy örömmel látjuk minden évben, hogy az elültetett fák szépen fejlődnek, virágoznak, lombosodnak. Reméljük, hogy ezek a látogatások örökre megmaradnak a gyerekek emlékezetében.