Bázis logo

Levelezés

Bejelentkezés

Névnap

2024. július 19., péntek, Emília

idospiral_logo

megvalosult

bethlen

hatartalanul

Határtalanul

Megvalósult

a Magyar Kormány

támogatásával

Örökös ökoiskola

Energiatudatos iskola

 

 

 

 

Body: 

 

Pályázati beszámoló: 2014-15

 

„Az iskola a közös ügyünk- A szántóföldtől az asztalig- a gabona útja (2014.szept. 10-2014.okt.22.) – 400.000 Ft

A pályázat keretében a Téglagyári Tanösvény városi avatórendezvénye volt a fő program, mely egyben az alsó tagozaton induló három hetes projekt nyitórendezvénye is volt. A pályázat keretében az alsó tagozatos gyerekek és pedagógusok „FÖLD” élőképet alkottak, melyről videó felvétel is készült. A három hetes kukorica-projekt záró rendezvényeként a Dezső-tanyára látogattunk (1-4. évfolyam), ahol tevékenyen részt vettek a gyerekek a kukorica betakarítás folyamatában (törés, fosztás, góréba hordás), kipróbálhatták a kukorica őrlést is.

 Hátrányos helyzetű tanulóinkat érintő ösztöndíjprogram az Útravaló MACIKA program, melyben két mentorral vett részt 2 fő nyertes tanulónk, a támogatási összeg 280.000 forint, továbbfutóként szintén 2 fő tanuló vett részt, a támogatási összeg 300.000 forint. A mentori tevékenység keretében egyéni előrehaladási naplót és egyéni fejlesztési tervet készítettek a tanulókról. A szülőkkel és pedagógusokkal folyamatos egyeztetés zajlott.

„Köznevelés az iskolában” Módszertani innováció modul: Természet zöld tanterme – tanösvény program (2014-2015-ös tanév) – 1.280.000 Ft

A tanösvény-program bevonásával az oktatásba az a célunk, hogy a gyerekek megismerjék a tájban rejlő nevelő erőt úgy, hogy közben maguk fedezik a fel a természet értékeit, megóvásának lehetőségeit. A környezet- és természetvédelem fontosságának kiemelésére, a környezettudatos magatartás gyakorlására ad lehetőséget a program az eddig még meg nem tapasztalt, de most szem elé kerülő jelenségek, élőlények bemutatásán és megismertetésén keresztül. Térképpel a kezükben indulnak el a gyerekek az angol foglalkozásra, ami a túra során átfogó, interaktív és élvezetes tanulást jelent a gyerekeknek. A fizika, matematika és technika órán tanul ismereteket használja fel a gyakorlatban a „Szelek szárnyán” foglalkozás. A gyógynövénytúra segítségével a tanulók felfedezhetik újra a már elfelejtett természet patikáját. Hogyan kerül a kenyér az asztalunkra? A gyerekek a magtól a kenyérig végigjárják ezt az utat. A néprajzos foglakozás nem csak vetélkedést, játékot vagy szórakozást jelent, hanem felidézi az íjászat hagyományát. A néprajzi hagyományok nyomán indított Időutazás programsorozat segít elképzelni az egykori történelmet. Mindezeket tartalmazza az a program, melyet átadásra ajánlunk minden ilyen érdeklődésű intézménynek. A foglalkozások bemutatása és a velük kapcsolatos műhely-foglalkozások folyamatosak.

„Passzold tovább!” – 85.000Ft - iskolai sport rendezvényeket támogató pályázat keretében az iskolai sportrendezvények, házibajnokságok támogatása zajlik. A programok célja, hogy tanulóink minél nagyobb létszámban mozogjanak.

Híres magyarok erdélyi pantheonja - 920.800 Ft - Határtalanul! Pályázati azonosító: HAT-14-01-0041, támogatási szerződés száma: HAT-14-01-12

Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek. A tanulmányi kirándulás helyszíne: Románia (úti cél: Arad, Déva, Vajdahunyad). A kirándulás ideje: 2015. április 15.- április 17. Kiutazó diákok létszáma: 37 fő (7.a és 7.b osztályok) Kiutazó tanárok létszáma: 4 fő. Elnyert támogatási összeg diákonként: 24886 Ft.

A pályázat célja elvinni a 7. évfolyamos tanulókat a határon túli magyar lakta területekre. A meglátogatott helyszínekről a különböző tárgyak óráin tanulnak, így készülnek fel minden évben a kirándulásra.

Tornyai Város-rehabilitáció II. című, város-rehabilitációs projekt keretében megvalósuló Hozd a formád! mini-projekt (2014.12.05.- 2015.04.30) – 1.984.166 Ft

A pályázat keretében számtalan, városunkat megmozgató rendezvény zajlott: nyitásként megszerveztük a főtéren a közel 500 főt megmozgató Mikulás-futást. A Sportakadémia keretében híres sportolókkal beszélgethettek az érdeklődők. Sportház-játszóház keretében a kisebbeknek szerveztünk programokat. Az óvodai sportórák a mozgást népszerűsítették játékos formában.

A sport és a mozgás legszebb momentumait megörökítő Sportfotó pályázat keretében három kategóriában a legjobb hat versenyző kapott jutalmat az ünnepélyes eredményhirdetésen.